Ai missäkö Paimen? Älä siitä huoli, mennään vaan entisten pyhien askelissa!

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

“SRK-vastainen saarna”

Eräs puhujaveli sai lepäämisen armon pidettyään rauhanyhdistyksellä “SRK-vastaisen saarnan”. Silminnäkijämme mukaan puhuja noustuaan puhujapönttöön luki tekstin, sen jälkeen saman tien sulki Raamatun, sanoi aamenen ja tuli penkkiin istumaan.

Eräs kuulija ihmetteli: “Mutta sinähän et selittänyt tekstiä ollenkaan?”

Siihen puhuja: “Miksi olisi pitänyt selittää? Kaikki on muutenkin selvää.”

Veljen saarnateksti nimittäin oli Matteuksen evankeliumin 23. luvusta:

“Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset! Te teeskentelijät! Te suljette taivasten valtakunnan ovet ihmisten edestä. Itse te ette mene sisälle ettekä päästä niitäkään, jotka menisivät.

Te kierrätte maat ja meret hankkiaksenne edes yhden käännynnäisen, ja kun siinä onnistutte, teette hänestä helvetin oman, kahta vertaa pahemman kuin itse olette.

Te maksatte kymmenykset jopa mintusta, tillistä ja kuminasta, mutta laiminlyötte sen, mikä laissa on tärkeintä: oikeudenmukaisuuden, laupeuden ja uskollisuuden.

Te sokeat oppaat! Hyttysen te siivilöitte, mutta nielaisette kamelin! Voi teitä, lainopettajat ja fariseukset!

Te teeskentelijät! Te olette kuin kalkilla valkaistut haudat. Ulkopuolelta ne kyllä ovat kauniita mutta sisältä täynnä kuolleiden luita ja kaikkea saastaa. Samalla tavoin tekin olette hurskaita ulkonaisesti, ihmisten silmissä, mutta sisältä täynnä teeskentelyä ja vääryyttä.”

1 kommentti:

  1. Veli oli valinnut tutun ja turvallisen saarnatekstin. Levätköön veli vaan rauhassa.

    VastaaPoista

Näin saamme jäädä yhdessä tälläkin hetkellä uskomaan kommentoijista hyvää.